(Bahasa Indonesia) 🇮🇩 Indonesia – President Addresses UN General Debate, 76th Session | #UNGA

Joko Widodo, President of the Republic of Indonesia, addresses the general debate of the 76th Session of the General Assembly of the United Nations (New York, 21-27 September 2021).

The UN General Assembly (UNGA) is the main policy-making organ of the Organization. Comprising all Member States, it provides a unique forum for multilateral discussion of the full spectrum of international issues covered by the Charter of the United Nations. Each of the 193 Member States of the United Nations has an equal vote.

The United Nations is an international organization founded in 1945. Currently made up of 193 Member States, the UN and its work are guided by the purposes and principles contained in its founding Charter.

The UN has evolved over the years to keep pace with a rapidly changing world.

But one thing has stayed the same: it remains the one place on Earth where all the world’s nations can gather together, discuss common problems, and find shared solutions that benefit all of humanity.

General debate website: https://gadebate.un.org/

—————————————-
Watch this video in English: https://youtu.be/JfepZFopywE

شاهد هذا الفيديو باللغة العربية على موقعنا
请在联合国网络电视(UN Web TV)观看中文版视频
Regardez cette vidéo en français sur UN Web TV
Vean este video en español en UN Web TV
Смотрите это видео на русском на UN Web TV
https://media.un.org/en/asset/k1y/k1ycv90ej5

#UNGA #UnitedNations #Indonesia

You might be interested in

Comment (2,134)

  1. Last year Joko Widodo in 2020 he speak English Language
    And now Joko Widodo in 2021 he speak Indonesian Language

    Tahun lalu Joko Widodo di tahun 2020 berbicara Bahasa Inggris
    Dan sekarang Joko Widodo di tahun 2021 berbicara Bahasa Indonesia

  2. Saya bangga dengan pak Jokowi,, beliau peduli dengan dunia dan peduli dengan masyarakat Indonesia secara keseluruhan,, dimana sekarang pembangunan di Papua, NTT,, Kalimantan,dll
    Dengan seriusnya , sehingga sekarang rakyat Papua cinta beliau
    Sudah pasti tidak akan ada yg ingin melepaskan diri dari Indonesia lagi 👍 sudah tidak ada isu HAM lagi
    Maju Indonesiaku 🇲🇨

  3. Maaf' sama' pengurus' dewan PBB' kalian yg mulia' kata Presiden kami' harus di pertanggung jawab'kan' dlsbnya' bukankah Begitu PBB???' DI pikirkan arti kata pembukaan' presiden Republik indonesia' ' bukankah begitu' Dewan-dewan PBB???terimakasih…….

  4. Perasaan pemimpin jepang, korea, china, spanyol, jerman, negara2 arab aja GAK PERNAH pake bhs inggris.
    tapi rakyat nya biasa aja tuh. Rata2 negara maju itu sangat menghormati bahasa nasional, makanya ga heran bhs jepang, korea, china di pelajari di seluruh dunia. Kalo indonesia kebalikannya, kyk nya malu dan gengsi sama budaya nya sendiri. Sering terjadi sih di negara2 bekas jajahan barat, menganggap bangsa lain derajat nya lebih tinggi. Spt indonesia, malaysia, filipina, ga geran gak terkenal di mata dunia😂

  5. My beloved president… as indonesian i'am soooo proud and grateful because of him as leader of our country… always healthy mr president. Thank you so much and God bless you.

  6. I am the people of Indonesia🇮🇩, the united nations are useless, they only care about the Europeans and their allies, for 70 years the Palestinian people were massacred by Israel. so fast and massively criticizing Russia, was the United Nations created only for Europeans? It's better if the United Nations disbands, it's useless if it doesn't make justice for all groups and nations..

  7. Parabéns pelo trabalho a consagração do coração de Maria a Rússia e Ucrânia é a salvação mesmo não sendo sua religião o papa vai conseguir a paz que Deus ala abençoe em todos os idiomas amém presidente paz urgente e o meu desejo é de minha cachorra princesa amém presidente

  8. Parabéns pelo trabalho e desigual mostrar a fragilidades de algumas nações e a superioridade de outras nações ou seja não existe princípio de igualdade na guerra na vida e porque não dizer na morte que Deus ala abençoe em todos os idiomas amém presidente paz urgente e o meu desejo é de minha cachorra princesa amém presidente

  9. Maha Raja Speaks In United Nations Family…(Bp segala yg bp ucapkan kuncinya ada pada Bp,jika invasi tidak di lakukan pada sy,dan memberikan sy Support untuk bekerja kembali dan membebaskan sy, pandemic, pemulihan ekonomi global,terorism, climate change, Energy Crisis …akan tertangani dengan baik melalui pekerjaan sy
    (RUNNING)… tidak apa-apa jika Indonesia tidak membutuhkan sy ..sy memiliki banyak keluarga yg lain..(Terimakasih banyak untuk segalanya)..!!!!!!!!!
    BP PRESIDENT JOKOWIDODO….
    deka_1311/13/Purwokerto….

  10. Bp membuat sy mengharuskan sy mengikuti training atas nama sebuah surprising ,selama 1tahun lebih ,tanpa suport apapun.dan adalah keajaiban jika hari ini sy masih bernafas, walaupun lemah dan tidak berenergy…😔😔😔😔😔

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published.